Stichting Wielercriterium Steenbergen 
Grote Prijs Steenbergen junioren en nieuwelingen zondag 4 juni 2023
 

Deelnemersinformatie

Beste deelnemers,

Nog één nacht slapen en u wordt verwacht bij de eerste graveltocht van Steenbergen. Na de juniorenklassieker voor de topcompetitie junioren mannen en vrouwen en het wielercriterium voor de jeugdcategorieën 5, 6 en 7, de dikke bandenrace en dernykoers en de Vuelta activiteiten is dit het vierde evenement van Stichting Wielercriterium Steenbergen. Met deelname van de graveltocht maakt u kennis met de mooiste plekjes van de gemeente Steenbergen en met name de 100 km fietsers ontdekken tevens de prachtige Brabantse Wal. Onderstaand treft de laatste informatie voor het evenement.

Inschrijving
Alle deelnemers worden verwacht in partycentrum Duiventoren aan de Hoogstraat 15 in Welberg (nabij Steenbergen). Via de achterzijde van het gebouw komt u bij de inschrijftafel. Op basis van uw startnummer krijgt u:
1 oranje polsbandje ter bevestiging van deelname, draag deze op een zichtbare plaats

2 consumptiebonnen
Met uw consumptiebonnen krijgt u:
Voor de start koffie of thee samen met een koek van Dawn foods
Na de finish koffie, thee of limonade met worstenbrood van bakkerij van Broekhoven
Alcoholische drank is voor eigen rekening
Degene die het Welbergs-arrangement hebben besteld krijgen hiervoor een aparte bon bij de inschrijving.

Verzorging onderweg
Onderweg krijg u een uitgebreide verzorging met onder andere diverse koeken en repen maar ook water en sportdrank.
Er zijn bevoorradingsposten voorzien op 25 km (50 en 100 km tocht) en 50 km (100 km tocht) Beide zijn duidelijk herkenbaar vanwege de schaftwagens van respectievelijk aannemersbedrijf Cees van der Zande en Aan de Stegge Roosendaal.

Bereikbaarheid
Partycentrum Duiventoren is prima bereikbaar, echter de parkeergelegenheid is beperkt. Het partycentrum bevindt zich naast sportpark ’t Zandbaantje waar op zaterdag en zondag gevoetbald wordt. Wel kunt u in de straten in Welberg en Steenbergen parkeren alsmede op de carpoolplaatsen. Op onderstaande afbeelding ziet u waar de grotere parkeergelegenheden zijn.
Aan één zijde van Hoogstraat in Welberg geldt een parkeerverbod.

Gedragsregels

Graveltocht Steenbergen is een recreatief evenement, uiteraard staat het vrij om competitief bezig te zijn, daarbij graag wel aandacht voor onderstaande gedragsregels:
- Een deugdelijke en gecertificeerde fietshelm is verplicht.
- Houd je aan de verkeersregels waaronder stoppen voor een rood licht.
- Houd zichtbaar rekening met andere weggebruikers. We steken enkel drukke wegen over, op onoverzichtelijke kruisingen staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen op. Om andere kruisingen vragen we alert te zijn voor uw en andermans verkeersveiligheid.
- Blijf beleefd tegen andere weggebruikers.
- Gebruik bij voorkeur een fietsbel, ga niet schreeuwen!
- Passeer andere weggebruikers op gepaste afstand.
- Gooi afval in de afvalbak bij de bevoorradingsposten en/of finish. Laat afval niet achter in de natuur!

Calamiteiten
Uiteraard hopen we dat de dag voor een ieder zonder kleerscheuren verloopt, indien er onverhoopt toch sprake is van calamiteit (waardoor verder fietsen niet mogelijk is) dan kan er contact opgenomen worden met het noodnummer van de organisatie 06-11072581. Bij de bevoorradingsposten zijn EHBO koffers aanwezig.

Sponsoring
Stichting Wielercriterium Steenbergen heeft kwaliteit en plezier hoog in het vaandel. Deze twee uitgangspunten laten we ook terugzien in de graveltocht Steenbergen. Wij kunnen een kwalitatief evenement beiden door uw deelname maar ook dankzij de ondersteuning van onderstaande sponsoren.


Partycentrum Duiventoren I Kats Rijwielen I P.Jansen Installatietechniek I Vogel I Databyte I Insulcon I BKS Sport I Restaurant de Watertoren I NFL Bouwonderneming I Dakraam Steenbergen I Binderij Bloemweegen I Bakkerij van Broekhoven I Carprof Iriks Steenbergen I LIDL Steenbergen I DAWN Foods I Sayers Techniek I Aan de Stegge Roosendaal I Aannemersbedrijf Cees van der ZandeE-mailen
Info